#

2% українців добре ставляться до Росії, - дослідження КМІС (ФОТО)

26.05.2022 14:30
2% українців добре ставляться до Росії, - дослідження КМІС (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Київський міжнародний інститут соціології у період із 13 по 18 травня поточного року провів власне всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "КМІС".

У результаті робіт було опитано 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України. Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами нашої держави.

Далі було зауважено, що зараз лише 2% громадян добре ставляться до Росії, а 92% – погано. Утім, важливо розуміти, що 2% – це близько 500 000 осіб.

У  регіонах України абсолютна більшість жителів погано ставляться до Росії, зокрема, на Півдні 90% погано ставляться, на Сході – 85% (у той час, як на початку лютого, відповідно, 45% і 53% добре ставилися до Росії). Відносно найбільше продовжують добре ставитися до Росії на Сході – 4%

Також  за результатими, які надають КМІС, абсолютна більшість громадян – 82% – які продовжують проживати на окупованій після 24 лютого 2022 року території негативно ставляться до Росії, і лише 6% позитивно ставляться до неї.

Проте зауважується, що за останні 3 роки до повномасштабного вторгнення простежувалося поступове зниження позитивного ставлення до Росії, яке до того складало майже 60%.

Нагадаємо, що пропагандисти Росії для свого контенту взяли провокативні висловлювання білоцерківського активіста Геннадія Прищепчука.



Читати "Моя Київщина" у Telegram