#

2500$ за перетин кордону: поліцейські Київщини викрили незаконну схему переправлення ухилянтів

25.01.2024 19:20
2500$ за перетин кордону: поліцейські Київщини викрили незаконну схему переправлення ухилянтів
Фото з мережі Інтернет

Мешканець Бучанського району організував схему переправлення військовозобов’язаних через кордон 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Викрили злочинний план працівники Бучанського управління поліції Київщини, спільно зі Службою безпеки України та Державною прикордонною службою України, за процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури.

Так, у листопаді 2023 року слідчі повідомили про підозру 40-річному мешканцю села Святопетрівське.

Той, разом зі спільниками, підшукував "клієнтів", займався виготовленням документів про непридатність до військової служби та консультував як перетнути державний кордон. Також поліцейські встановили ще двох підозрюваних, причетних до схеми.

Слідчі з’ясували, що у червні зловмисник виготовив для 45-річного мешканця Київщини документи про тимчасову непридатність до проходження військової служби та папери з печатками одного з органів місцевої влади. І через спільників передав папери "замовнику" та проінструктував чоловіка, як виїхати з України. Згодом "клієнт" зловмисників намагався перетнути кордон в одному з пунктів пропуску Львівщини. 

Наразі поліцейські зібрали достатньо доказів злочинної діяльності фігуранта та завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт відносно підозрюваного скеровано до суду для розгляду справи по суті (ч. 2 ст. 332 ККУ).

Нагадаємо, що ексначальник Київського обласного військкомату організував масштабну схему ухилення від мобілізації.


Читати "Моя Київщина" у Telegram