#

5 питань: Олексій Кулеба розповів про ситуацію на Київщині в умовах війни (ВІДЕО)

17.08.2022 09:59
5 питань: Олексій Кулеба розповів про ситуацію на Київщині в умовах війни (ВІДЕО)
Олексій Кулеба

Голова КОВА Олексій Кулеба розповів журналістам "Моя Київщина" про відбудову Київщини, ситуацію з розмінуванням деокупованих територій, комунікації з військовими, а також майбутній опалювальний сезон

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Олексій Кулеба зазначив, що наразі ситуація на Київщині контрольована. Приділяється особлива увага прикордонним громадам і територіям, де військові заходи відпрацьовують кожного дня.

Після деокупації Київської області першим і основним питанням стало розмінування, адже ворог залишив дуже багато смертоносних предметів у різних місцях: 

Ви знаєте випадки, коли вони залишали розтяжки в квартирах, біля дверей, у побутових речах тощо. Тому перші два місяці в нас активно відбувалось розмінування населених пунктів: на початку липня був зроблений величезний обсяг роботи у 270 населених пунктах.

Сьогодні 400 мільйонів гривень було виділено постраждалим від активних бойових дій Бучанській, Вишгородській та Броварській громадам. Голова КОВА наголосив, що ці кошти спрямовані на поточні ремонти першої необхідності: встановлення вікон, ремонт дахів і все, що стосується поточних робіт. 

Він додав:

Також рішенням обласної військової адміністрації ми розподілили більше 87 мільйонів гривень додатково на громади. Гроші отримали і районні військові адміністрації, а також конкретно цільовим методом гроші зайшли на територіальні громади. Звичайно, що така громада як Гостомельська, яка в нас за статистикою зазнала найбільше пошкоджень, отримала 10 мільйонів гривень. Зокрема, 10 мільйонів гривень отримала Бородянківська громада, Ірпінь отримав 25 мільйонів, Буча – 15 мільйонів. Наша логіка зрозуміла, - ми виділяли кошти на ті громади, де більш за все було руйнувань.


Читати "Моя Київщина" у Facebook