#

5 запитань: викладачка з Білої Церкви розповіла про студентів, книги та діяльність

07.08.2020 18:00
5 запитань: викладачка з Білої Церкви розповіла про студентів, книги та діяльність
Фото з мережі Інтернет

Старший викладач кафедри "Психологія" керівник Психологічного центру АТМА Наталья Трофименко дала пізнавальне інтерв'ю щодо своєї діяльності 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Білоцерківський інститут економіки та управління" у Facebook

Як йдеться в дописі, Наталья Трофименко одна з найпопулярніших викладачів інституту, вона харизматична та справжній професіонал. В інтерв’ю викладачка розповіла, як мотивує студентів, які не мають бажання навчатися: 

Як мотивуєте студентів, що не проявляють бажання навчатися?

Інтригою. Мотивую з самого початку навчання. З їх дозволу починаю говорити про них самих, враховуючі інформацію, яку можна говорити на групу.  Я використовую знання з основ фізіогноміки та психосоматодіагностики ("Біософт"). Коли бачу, що розширюються зіниці, підсилююсь… в результаті – дуже приємно чути слова: "Ого!! Я також так хочу  розуміти людину!" – мотивація зайшла.   Але я наголошую, що це постійна та систематична робота як з літературою, так і над собою. І всі ваші знання повинні бути «живими» – за принципом – "питання- відповідь". Людина запитує, а ви відповідаєте – що це, чому так і як зробити краще!

Які особисті якості важливі у вашій професії?

Їх не дуже багато: це любов до людей – найперша; це вміння слухати і чути; не включати суб’єктивізм. І особлива якість – це інтуїція.  На 90% саме ця якість лежить в основі моєї роботи.

Яку пораду ви б дали собі, 17- річній дівчинці, що тільки починає життя?

Вислухати всіх, проаналізувати та зважити все, що почули, подякувати кожному і зробити так, як підказує  серце. Зробити вибір на основі власних бажань, потреб, інтересів, навіть, якщо вони розходяться  з потребами значимих для вас людей! Це – цілеспрямованість!

Яку книгу ви зараз читаєте?

Зараз читаю дві книгу одночасно: на жаль, поки що це не художня література: 

Перша – "Все дело в папе. Работа с фигурой отца в психологическом консультировании", Юлії Зотової та Марії Летучєвої, вірніше, перечитую і друга – це Ричард Шварц. Системная семейная терапия субличностей ( в електронному варіанті). Цікаві, глибоки та практичні.

Ваше улюблене місце відпочинку в Білій Церкві?

Це парк "Олександрія", бо живу через дорогу. Просто спокійно походити, надихатися, і щоб було  багато вільного часу. Не поспішати! Ресурс – чудовий!

Нагадаємо, що депутати Білоцерківської міської ради звернулися до керівництва держави з проханням перенести адміністративний центр Київської області до їх міста. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook