#

76 важливих для Київщини питань розглянули на позачерговій сесії КОР

10.06.2023 10:20
76 важливих для Київщини питань розглянули на позачерговій сесії КОР
Фото з місця подій

Учора, 9 червня, депутати Київської обласної ради підтримали 76 питань порядку денного під час пленарного засідання позачергової 18-ої сесії VIIІ скликання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОР.

Участь у засіданні взяли: в.о. голови КОР Ярослав Добрянський, заступник голови Тетяна Семенова, голова КОВА Руслан Кравченко, нардеп Костянтин Бондарєв, представники ЗМІ.

Руслан Кравченко наголосив на важливості прийняття нових програм та внесення змін до існуючих. Зокрема, йшлося про проєкти двох нових програм та змін до дев’яти вже діючих обласних цільових програм.

Щодо Київської обласної цільової програми "Підтримка внутрішньо переміщених осіб на 2023-2025 роки", голова КОВА зазначив, що на фінансування заходів програми потреба в коштах на 3 роки становить млн 626,5 грн, з яких 376,3 млн грн – кошти обласного бюджету, 250,2 млн грн – кошти місцевих бюджетів:

За рахунок цих коштів планується здійснити реконструкцію наявних приміщень для тимчасового проживання ВПО, надавати матеріальну допомогу ВПО на харчування, провести ремонтні роботи для розширення ліжкової мережі в області.

Також були підготовлені зміни до Програми відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київщини:

Обсяг фінансування заходів Програми на 2023 рік складає 602 млн грн, з них кошти обласного бюджету – 422 млн грн, місцевих бюджетів – 120 млн грн, небюджетних джерел – 60 млн грн.

Насамперед збільшили до 950 мільйонів бюджет програми з відновлення таких приватних будинків. У цьому році у планах відновити 93 з них. Станом на сьогодні вже відновлено 22 обʼєкти.  

Прийнята також програма розвитку ЖКГ, енергоефективної трансформації та енергобезпеки на 2023-2027 рр з фінансуванням 1 млрд грн, з яких обласним бюджетом передбачено 337 млн грн. Вже в поточному році планується проведення  термомодернізації та капітальний ремонт будівель опорних навчальних закладів.

Також депутати підтримали нову Програму, що передбачає підтримку ВПО на 2023-2025 роки, з фінансуванням 626,5 млн грн, з яких обласним бюджетом передбачено 376 млн грн.

Депутати проголосували за створення двох тимчасових контрольних комісій. Одна – з питань аналізу ефективності використання головними розпорядниками коштів обласного бюджету Київської області у 2022 році та І кварталі 2023 року. Друга – з питань дотримання вимог законодавства щодо належного утримання, безперешкодного доступу та використання населенням об’єктів цивільного захисту на території Київської області.

Внесено зміни до програми "Здоровʼя Київщини", "Турбота" і ряду інших важливих медичних і соціальних програм. Також прийнято рішення і про передачу списаних автомобілів екстреної допомоги у власність ЗСУ. 

Історичний проєкт рішення, що стосується заборони діяльності УПЦ МП у Київській області, також було підтримано. Тетяна Семенова зазначила:

Вважаємо, що на території України не може діяти релігійна організація, яка фактично, контролюється країною-агресором та підтримує її злочини. Київська обласна рада просить Верховну Раду України невідкладно розглянути законопроєкти про заборону діяльності УПЦ МП.

Підтримано у сесійній залі і Звернення депутатів Київської обласної ради VIІI скликання до Міністерства юстиції України та правоохоронних органів щодо недопущення рейдерського захоплення об’єктів комунальної власності Бородянської селищної територіальної громади.

КОР були проголосовані й зміни до Комплексної програми забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду в Державному архіві Київської області на 2021-2023 роки, тим самим збільшивши загальний обсяг фінансування Програми на понад 20 млн грн.  На сьогодні архів налічує 2,5 млн документів. Серед них, і старовинні справи, карти та книги, і врятовані з окупаційних територій архіви, і багато інших значимих документів.

Нагадаємо, що КОР взяла участь у засіданні комісії КОВА з питань надання та відновлення житла.

Читати "Моя Київщина" у Facebook