#

85-річна поетеса із Баришівщини віддає зароблені кошти на потреби будинку пристарілих

11.11.2021 21:00
85-річна поетеса із Баришівщини віддає зароблені кошти на потреби будинку пристарілих
Надія Красножон

Поетеса Надія Красножон із села Перемога Баришівської громади віддає кошти від реалізації своїх книг на потреби будинку пристарілих, у якому вона мешкає

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Нещодавно Надія Красножон відсвяткувала свій 85-літній ювілей. Жінка проживає у відділенні  стаціонарного догляду для постійного та тимчасового  проживання села Перемога Баришівського селищного територіального центру соціального обслуговування, яке  коротко називають будинком пристарілих.

В інтерв’ю Надія Красножон розповіла, що кошти від реалізації своїх книг вона передає на потреби закладу, у якому проживає. Підтримує Надію  Григорівну у питанні  надрукування  та реалізації її збірок фонд "Наша Перемога", який  опікується мешканцями будинку пристарілих.

Поетеса розказала:

Якщо мені вдається реалізувати те, що я задумала, то це безумовно викликає шастя. Я надихаюсь оточуючим світом, в мене є досвід спілкування з різними цікавими людьми, я багато бачила - майже всю Україну, і Схід, і Сибір. Це настільки захопливо, що залишилось і у враженнях, і залишається у віршах.

Надія Григорівна пише ще з дитинства. Одним із найбільш плідних періодів її творчості стало останнє десятиліття. Перша  книга поезій "Межа"  вийшла  у 2008  році,  друга –  "Навколишній світ" – у 2016  році, третя збірка "Букет" побачила світ у 2017 році, четверта книга "Осінь" – у 2019 році, а нещодавно, вийшла друком п’ята книга поезії та прози "Озон". Надія Красножон є членкинею  Всеукраїнської творчої спілки "Літературний форум".

Нагадаємо, що на дорозі М-01-Зазим’я, що проходить у межах Броварського району за 2 місяці проклали 16,4 км нового дорожнього покриття.

Читати "Моя Київщина" у Telegram