#

Аеропорт "Бориспіль" є ключовою точкою ввозу нелегальних мобільних телефонів в Україну, - журналіст Плінський

04.12.2019 10:23
Аеропорт "Бориспіль" є ключовою точкою ввозу нелегальних мобільних телефонів в Україну, - журналіст Плінський
Євген Плінський

Журналіст Євген Плінський розповів у інтерв’ю "Vласть vs Vлащенко", як нелегально ввозяться телефони в Україну та через які канали це відбувається

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Vласть vs Vлащенко".

"Цитрус, Алло, Розетка займаються продажем мобільних телефонів. Ось ця тема зв’явилася, коли ці компанії почали ввозити з Китаю телефони. І тоді вони зробити канал поставки нелегальних телефонів, бо ці бренди не мають тут представників. Бо "самсунг" нелегально ввозити дуже важко, а невідомі китайські бренди телефонів легко", - говорить Плінський.

Потім Плінський зазначає, що каналом попадання телефонів є аеропорт "Бориспіль".

"Закон має дуже багато нюансів. Ось прилітає літак з телефонами та йде на склад таможні, але по документах це чохли для телефонів", - каже він та продовжує. - Вони далі лежать на складі, а коли проходять правоохоронці та питають чому там телефони, а по документах інше. Тут ці хлопці, які привезли техніку, кажуть, що то помилка, випадково переплутали товари".

Далі за словами журналіста, ці хлопці кажуть, що товар треба відправити назад, а тим часом вночі за допомогою підроблених документів вивозять їх зі складу під виглядом чохлів.

Також нагадаємо, що прокуратура повідомила про підозру охоронцеві колишнього народного депутата Олега Ляшка через бійку з чинним народним депутатом Андрієм Герусом у аеропорту "Бориспіль".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: