#

Аеропорт "Бориспіль" просить уряд знайти джерела фінансування його діяльності

15.06.2024 13:14
Аеропорт "Бориспіль" просить уряд знайти джерела фінансування його діяльності
Фото з мережі Інтернет

Міжнародний аеропорт "Бориспіль", розташований у Київській області, звернувся до уряду України з проханням знайти джерела фінансування для його подальшої діяльності 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Українськi Новини". 

Протягом більше ніж двох років війни аеропорт "Бориспіль" використав усі свої власні резерви. У найкритичніший момент свого існування аеропорт звернувся до держави, представленої Міністерством інфраструктури та Кабінетом Міністрів, з проханням знайти альтернативні джерела фінансування для збереження аеропорту. Одним із можливих рішень розглядається надання матеріальної допомоги на поворотній основі від іншого державного підприємства, зокрема ДП "Морський торговельний порт "Південний". Як зазначають у повідомленні аеропорту, така практика є розповсюдженою у державному секторі України. 

Згідно з повідомленням, аеропорт впровадив масштабну програму зменшення видатків, залишивши лише найнеобхідніше: зарплати, комунальні платежі для утримання інфраструктури, збереження державного майна аеропорту та орендарів (у тому числі оплату енергоносіїв) та нагальні операційні витрати на охорону та технічне обслуговування аеродромів, терміналів, техніки та обладнання. 

Основні завдання аеропорту зараз:

  • захист інфраструктури аеропорту,
  • постійна підтримка операційної готовності 
  • збереження трудового колективу, висококваліфікованих працівників.

Нагадаємо, що гендиректор аеропорту "Бориспіль" задекларував майже 4 млн грн зарплати за минулий рік.


Читати "Моя Київщина" у Telegram