#

Аеропорт "Бориспіль" заперечує борги перед бюджетом

10.02.2020 15:50
Аеропорт "Бориспіль" заперечує борги перед бюджетом
Фото з мережі Інтернет

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" заперечує повідомлення Офісу генпрокурора про ухилення від сплати податків та заборгованість на суму 263 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "БизнесЦензор"

"Спірний норматив відрахування мав місце по нарахуванню у 2019 році дивідендів (частини чистого прибутку / доходу). У той же час, станом на 10 лютого 2020 року" Бориспіль "не має заборгованості зі сплати дивідендів", - сказано в заяві на сайті аеропорту.

У "Борисполі" стверджують, що самостійно виплатили підвищену урядом до 90% суму дивідендів "після врегулювання неузгодженостей".

"Таким чином, у 2019 році замість запланованих і затверджених Кабінетом міністрів фінансового плану виплат у сумі 876 млн грн, підприємство фактично сплатило на користь держави близько 2 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Проте, Офіс генерального прокурора заявив про забезпечення відшкодування на суму 263,24 млн грн податку.

Відомо, що за версією слідства, посадові особи ДП МА "Бориспіль" застосували невірний норматив відрахування частини чистого прибутку, розрахувавши його за процентною ставкою 40%, а не 90%. Наразі розпочато досудове розслідування за ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, що в аеропорту "Бориспіль" українець намагався провезти до Судану 60 авіазапчастин до багатоцільового транспортного літака "АН-2".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: