#

Агрохолдинг МХП Юрія Косюка інвестував в екологічні проекти 826 млн грн

15.09.2019 12:35
Агрохолдинг МХП Юрія Косюка інвестував в екологічні проекти 826 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Агрохолдинг МХП Юрія Косюка опинився серед лідерів агросектору за обсягом інвестицій у програми з охорони навколишнього середовища, обсяг капітальних інвестицій МХП у цей напрямок за три роки досяг 826 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Результати дослідження опубліковані на агропорталі Latifundist.

"Отримані дані дають підставу говорити про те, що в галузі є кістяк відповідальних холдингів, які розвивають свої екологічні програми та щорічно інвестують мільйони гривень у захист навколишнього середовища. Екологічні заходи включають у себе й будівництво біогазових установок та очисних споруд, і заходи з енергозбереження та зменшення шкідливих викидів тощо", — автори дослідження повідомляють і відзначають, що лише 7 з 17 великих агрокомпаній, опитаних у рамках проекту, змогли надати інформацію про свої проекти з охорони навколишнього середовища.

"Вертикально інтегрована компанія "Миронівський хлібопродукт", що спеціалізується на виробництві курятини і вирощуванні зернових, за останні три роки спрямувала 826 млн грн капітальних інвестицій в екологічні проекти. Зокрема, у біогазові установки компанія вклала 781 млн грн, у цехи утилізації побічних продуктів виробництва — 40,5 млн грн, в очисні споруди — 4 млн грн", — зазначають автори дослідження.

У МХП працюють 15 штатних екологів, на кожному виробничому об'єкті Групи визначено відповідального за охорону навколишнього середовища. Усі профільні співробітники пройшли курси підвищення кваліфікації в Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління при Міністерстві екології та природних ресурсів, отримавши відповідні сертифікати. Протягом останніх трьох років МХП публікує нефінансову звітність в області стійкого розвитку за стандартом GRI, розробив і впровадив на всіх підприємствах Групи Екологічну політику.

Також нагадаємо, що в місті Боярка Києво-Святошинського району компанія "Вентс" виготовляє системи вентиляції та кондиціонування з дотриманням усіх екологічних норм виробництва.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: