#

Акторами для кліпу Slenderbodies стали в’язні Київщини (ВІДЕО)

18.10.2019 07:21
Акторами для кліпу Slenderbodies стали в’язні Київщини (ВІДЕО)
Кадр з кліпу

Свій кліп на пісню Arrival американський гурт Slenderbodies записував у в’язниці на Київщині, а акторами у ньому стали справжні ув’язнені

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "The Village".

Як локацію було обрано колонію суворого режиму на Київщині. Там перебуває близько 600 в’язнів. Вони відбувають покарання за різні злочини, від розбою до вбивств. Максимальний термін ув’язнення у цьому закладі не перевищує 15 років.

"Нам написали колеги з Лондона і запропонували зняти нестандартний відеопроект, де локацією є тюрма, а в кастингу беруть участь справжні в’язні. У нас була ідея: зруйнувати всі стереотипи про місця позбавлення волі та людей, які там перебувають. Водночас ми розуміли всю соціальну відповідальність", - розповідає продюсер Даша Дерягіна.

Продюсер також відмітила, що підготовка до зйомок проходила спільно із психологом-криміналістом, який працює у цьому закладі. Він багато говорив про індивідуальний підхід до кожного з хлопців, розповів нюанси місцевої мови жестів і загальноприйняті правила в середовищі в’язнів.

"За два тижні після зйомок нам зателефонував начальник в’язниці та сказав, що багатьох хлопців неможливо впізнати: їхня поведінка і соціально-моральні установки змінилися. У багатьох з’явилася мета. А були й такі, що за кілька місяців після зйомок достроково вийшли за зразкову поведінку. Сьогодні ми намагаємося підтримувати спілкування з в’язнями. Найближчим часом плануємо поїхати на побачення, передати їм одяг на зиму", - додала Даша.

Також зазначається, що гроші, які гурт заплатив в’язниці за зйомки, витратили на закупівлю будматеріалів і ремонт будівлі. Команда здійснювала всі закупки разом із начальником колонії.

Нагадаємо, що 19 жовтня о 16 годині у рамках Європейського тижня місцевої демократії у Фастові відбудеться "Осіння здибанка".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: