#

ALIPH Foundation надає фінансову допомогу Київщині для збереження культурної спадщини

14.07.2022 16:30
ALIPH Foundation надає фінансову допомогу Київщині для збереження культурної спадщини
Фото з місця подій

Нещодавно, 12 липня, у Державному архіві Київської області відбулася зустріч із представником Міжнародного альянсу із захисту спадщини в зонах конфлікту ALIPH Foundation

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної військової адміністрації.   

ALIPH Foundation – це організація, що надає фінансову допомогу інституціям для збереження культурної спадщини в часи катастроф та збройних конфліктів.

Під час зустрічі директор Державного архіву Київської області Соф`я Каменєва та програмний директор Альянсу Майя Комінко обговорили заходи з надання фінансової допомоги архівам Київщини у зберіганні документів Національного архівного фонду. Цей фонд є частиною світової культурної спадщини. Одна з ключових задач обговорення – узгодити інструменти, необхідні для подальшої цифровізації архівів Київської області, насамперед тих, що знаходилися на тимчасово окупованих територіях або в районі активних бойових дій.

Крім того, учасники розглянули й інші варіанти надання допомоги Альянсом. Зокрема, в придбанні спеціалізованого обладнання для зберігання картографічних документів та матеріалів для реставрації архівних документів.

У рамах зустрічі програмний директор Альянсу Майя Комінко також відвідала сховища Державного архіву Київської області, де ознайомилася з архівними раритетами з історії Київщини.

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 13 липня, на Київщині піротехніки знешкодили майже 300 вибухонебезпечних предметів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram