#

Анатолій Присяжнюк: Влада має захистити малих фермерів та розвивати село

11.10.2021 16:19
Анатолій Присяжнюк: Влада має захистити малих фермерів та розвивати село
Анатолій Присяжнюк

Нинішній текст "антиолігархічного" законопроєкту №5600, який передбачає зміни до Податкового кодексу, спрямований здебільшого проти простих людей, вважають у "Нашому краї"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Його ухвалення гарантує серйозні ускладнення для малих фермерів та громадян, які живуть за рахунок сільського господарства. Про це заявив голова Київської обласної організації політичної партії "Наш край" Анатолій Присяжнюк:

Законопроєкт, який би мав забезпечити справедливі умови оподаткування для всіх суб’єктів господарювання, містить низку норм, що несуть загрозу малим сільгоспвиробникам, людям, які жодного відношення до олігархів не мають.

Так, законопроєктом передбачається введення мінімального податкового зобов’язання на землю. Його суть зводиться до того, що сума сплати податків не повинна бути меншою за 5% від вартості землі, на якій працює фермер. За словами Анатолія Присяжнюка, запровадження такого податку змушуватиме людей чи підприємство продавати землю, бо, наприклад, внаслідок неврожаю не буде, з чого заплатити цей податок. 

Також передбачається і введення оподаткування на продаж врожаю. У своїй першій версії законопроєкт вводив податок на врожай з усіх городів, що більші ніж 0,5 га, до другого читання парламентарі змінили цю норму. Тепер хочуть обкласти податком усі городи, що принесли своїм господарям за сезон більше ніж 12 мінімальних зарплат. У разі перевищення цього граничного порогу сільгоспвиробникам необхідно буде сплачувати ПДФО в розмірі 18%. 

Анатолій Присяжнюк зазначив: 

В усіх розвинутих країнах держава дотує малих фермерів, а в Україні підвищують податки, вставляють палки в колеса.

Голова "Нашого краю" Київщини наголошує на державній підтримці сільгоспвиробників шляхом  зменшення податкового навантаження, а також необхідності ухвалення програми відродження та розвитку сільських територій, що сприятиме підвищенню ефективності сільськогосподарської галузі:

Влада має захищати малих фермерів та ухвалити стратегічну програму розвитку села, адже аграрний сектор і, зокрема, фермерські господарства, які активно розвиваються у всьому світі, можуть підняти з колін українську економіку. Держава має підтримати малих фермерів, звільнивши їх від будь-яких податків, і, таким чином, допомогти вітчизняній продукції стати конкурентною на світових ринках.
Читати "Моя Київщина" у Telegram