#

"Наш край" вимагає від влади зупинити холодомор українців

08.10.2021 14:50
"Наш край" вимагає від влади зупинити холодомор українців
Фото з місця подій

Депутати Гребінківської селищної та Яготинської міської рад під час чергових сесій  підтримали ініціативу депутатів від партії "Наш край" щодо звернення до Кабінету міністрів та Верховної Ради з вимогою забезпечити належне проходження опалювального сезону та встановити справедливу тарифікацію опалення та постачання гарячої води

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Зазначимо, що навіть запропонований та підписаний урядом і Нафтогазом Меморандум із місцевою владою не вберігає Україну від реальної загрози холодомору.

Ситуацію, що склалася з підготовкою до опалювального сезону, депутати називають небезпечною, та вимагають від центральних органів влади негайних дій щодо реального, а не уявного зниження тарифів для населення та бюджетних установ.  

Депутати звертаються до уряду та парламентарів із чіткими пропозиціями щодо належного та справедливого проходження опалювального сезону, а саме:

  • надати можливість громадам закуповувати український газ власного видобутку для потреб населення та бюджетних установ за собівартістю +30% рентабельності та без передоплати для того, щоби громади змогли встановити соціально обґрунтовані тарифи;
  • розширити фінансування програми субсидій за комунальні послуги на 40%, аби отримати державну допомогу змогли усі, хто її потребує.

Також депутати звернулися до Кабінету міністрів України з проханням запровадити дієвий механізм компенсації з державного бюджету витрат місцевих бюджетів, пов’язаних із залишенням без змін тарифів на опалення і постачання гарячої води.

Крім цього, депутати вимагають, щоб у Верховній Раді України невідкладно розглянули законопроєкт "Про внесення зміни до розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" (щодо встановлення мораторію на припинення надання житлово-комунальних послуг у період дії обмежень, спричинених коронавірусною хворобою (COVID-19)",  внесений народним депутатом України, Співголовою політичної партії "Наш край" Сергієм Шаховим.

Ухвалення цього законопроєкту дозволить на період карантинних обмежень захистити людей від негативних фінансових наслідків, викликаних пандемією.

Нагадаємо, що повага та піклування про людей похилого віку – один із принципів людяності. Тому дуже важливо бути чуйними, допомагати найбільш вразливим категоріям населення, не відвертатися від їхніх проблем, на цьому наголошує депутатка від партії "Наш край" у Вишгородській районній раді Вікторія Лемешко.

Читати "Моя Київщина" у Telegram