#

Андрій Нєбитов представив поліцейських офіцерів громади у двох ОТГ (ФОТО)

25.11.2020 16:10
Андрій Нєбитов представив поліцейських офіцерів громади у двох ОТГ (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 25 листопада, керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов представив поліцейських офіцерів громади у двох ОТГ - Миронівській та Медвинській

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції України, а його мета – забезпечення кожної громади поліцейським, який буде там працювати і жити.

Миронівська ОТГ стала однією з перших в Київській області, де запущено даний пілотний проєкт. Тепер громада має власного офіцера, який успішно пройшов конкурсний відбір та навчання в спеціалізованому університеті внутрішніх справ України. Ним став старший лейтенант Олексій Федоров, який під час представлення отримав від очільника поліції Київщини сертифікат офіцера громади. Зокрема полісмену було вручено помпову рушницю та ключі від нового службового автомобіля. Для повноцінної роботи офіцера було обладнано поліцейську станцію Миронівського відділу поліції з робочим кабінетом та кімнатою для відпочинку.

Цього ж дня Андрій Нєбитов офіційно представив поліцейського офіцера Медвинської ОТГ – сержанта Артура Куделю, який також заступив на службу у новообладнаному кабінеті та отримав авто та зброю. Так Медвинська територіальна громада стала другою в Київській області, де запроваджено проєкт "Поліцейський офіцер громади".

Андрій Нєбитов розповів що, аналогічний проєкт планується запровадити у семи громадах вже в найближчі дні.

До нас звернулися 29 ОТГ, але лише 7 спромоглися і мали бажання забезпечити безпеку своїм громадянам. Варто сказати, що раніше на роботу дільничних було дуже багато нарікань, вони виконували не властиві функції, забезпечували роботу громадського порядку не на їх дільницях, зокрема було дуже багато адміністративних матеріалів, які не пов'язані з діяльністю громади. Сьогодні все змінюється. Я дуже наполягав на запровадженні цього проєкту на Київщині поза чергою, тому 7 ОТГ будуть мати свого поліцейського, який буде опікуватися виключно проблемами жителів громади, - зазначив Нєбитов.

Варто відзначити, що з боку місцевих громад були профінансовані приміщення та автомобіль, а Нацполіція забезпечила офіцерів громад оснащенням, раціями та іншими засобами.

Нагадаємо, що у Київській області керівник виправної колонії видав наказ про встановлення собі надбавок до зарплати за особливі умови праці та високі досягнення.





Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: