#

Асоціація міст проти вилучення військового ПДФО у громад

14.09.2023 13:45
Асоціація міст проти вилучення військового ПДФО у громад
Фото з мережі Інтернет

Асоціація міст України виступає проти законопроєкту про вилучення у громад військового ПДФО, який було зареєстровано у Верховній Раді 12 вересня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт Асоціації міст України

Законопроєкт №10037 передбачає вилучення з місцевих бюджетів ПДФО від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу за період з 1 жовтня 2023 року до 31 грудня 2024 року.

В Асоціації міст наголошують, що для бюджетів територіальних громад це означатиме втрату 20 млрд гривень у 2023 році і 65 млрд гривень у 2024 році.

Уряд пропонує спрямувати ці кошти на такі цілі:

  • 50% – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України на здійснення заходів із закупівлі спеціальної техніки та обладнання;
  • 50% – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України на реформування та розвиток оборонно-промислового комплексу.  

З цього приводу Асоціації міст України заявили:

Асоціація міст України виступає проти вилучення у територіальних громад ПДФО від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу та звернулась з відповідними зверненнями до Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних сил України Володимира Зеленського, до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.
Голови сільських, селищних, міських рад готові обґрунтувати при зустрічі важливість збереження "військового" ПДФО в бюджетах місцевих громад для збереження унікальної системи забезпечення Об'єднаних сил Збройних сил України.

Нагадаємо, що на офіційному сайті ГУ Національної поліції Київської області немає жодних біографічних даних про новопризначеного очільника поліції Київщини Анатолія Щадила.

Читати "Моя Київщина" у Facebook