#

На сайті обласної поліції Київщини відсутня офіційна біографія нового керівника (ФОТО)

14.09.2023 13:15
На сайті обласної поліції Київщини відсутня офіційна біографія нового керівника (ФОТО)
Анатолій Щадило

Зайшовши на офіційний сайт ГУ Національної поліції Київської області, можна побачити, що там немає жодних біографічних даних про новопризначеного очільника поліції Київщини Анатолія Щадила

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт поліції Київської області.

Днями у правоохоронних органах країни та столичного регіону відбулася дуже важлива ротація кадрів. Керівника поліції Київської області Андрія Нєбитова призначили на посаду заступника голови Національної поліції України. На його місте було призначено генерала поліції третього рангу Анатолія Щадила.

До призначення на Київщину Анатолій Щадило очолював Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області. А до цього займав аналогічну посаду на Хмельниччині.

Незважаючи на те, що в арсеналі нового голови поліції столичного регіону чимало нагород, зокрема медаль "За бойові заслуги" та орден "За заслуги" III ступеня, Щадило неодноразово фігурував у скандалах. Наприклад, у декларації за 2017 рік вказав, що зробив сину Олександру подарунок у вигляді 3 мільйонів 270 тисяч гривень. Зважаючи на те, що жив він фактично на кошти із заробітньої плати, така нечувана щедрість викликала чимало питань.

Та найгучніші справи, де фігурував Щадило, пов’язані з наркодіяльністю. Один із яскравих скандалів стався у 2023 році, коли Щадило працював очільником поліції Дніпропетровської області. У липні СБУ та ДБР у Дніпрі за підозрою у торгівлі наркотиками та "кришуванні" наркоторговців масово затримали керівний склад працівників Національної поліції. Зокрема й підлеглого Щадила – начальника відділення поліції №5 Дніпровського РУП – Олександра Яковченка. Згодом його відпустили. Подейкують, тому що він кум Кирила Тимошенка.

Чи є "професійним та патріотичним" Анатолій Щадило, точно покаже час. Зараз можемо лишень побачити негативну реакцію суспільства на новопризначенця. Втім, голова Національної поліції України Іван Вигівський впевнений, що "Анатолій Щадило продовжить позитивні напрацювання та буде далі розбудовувати поліцію Київської області, зокрема й відновлення підрозділів, зруйнованих внаслідок окупації".


Читати "Моя Київщина" у Facebook