#

Асоціація міст України підписала меморандум з адвокатами Київщини

12.06.2018 06:58
Асоціація міст України підписала меморандум з адвокатами Київщини

У п’ятницю, 8 червня, в Білій Церкві відбулося засідання загальних зборів Київського регіонального відділення Асоціації міст України, на яких обговорили проблеми руху реформи децентралізації на Київщині. Під час зборів Асоціація заручилася підтримкою адвокатів Київщини, підписавши з ними меморандум про співпрацю

Про це повідомляє «Моя Київщина».

Форум проведено за участі голови КОДА Олександра Горгана, голови правління Київського РВ АМУ Анатолія Федорука та виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана.

Головним питанням порядку денного стало заслуховування інформації про впровадження реформи децентралізації в Київській області, зокрема, щодо реалізації Закону України №6466 «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад, сіл, селищ до територіальних громад міста обласного значення.

Задля якісної юридичної підтримки процесу децентралізації в області, Київське регіональне відділення Асоціації міст України підписало меморандум із адвокатським об’єднанням «Київщина». Даний документ обумовлює надання, на договірній основі, юридичного супроводу та правової допомоги АМУ. Пріоритетом діяльності адвокатського об’єднання визначається саме юридичний супровід та відстоювання інтересів місцевих громад Київщини. Варто зазначити, що одним із співзасновників адвокатського об’єднання є Олександр Ференець, який демонструє серйозну активність на 92-му виборчому окрузі. Співпраця адвокатського об’єднання «Київщина» з Асоціацією міст України особливо в умовах децентралізації посилює вплив Ференця на регіональні «еліти» та майбутні вибори як до громад так і до ВРУ. 

Вітаючи присутніх голова КОДА Олександр Горган зазначив, що для нього принципово важливо, аби голови міст обласного значення знали, що в них є підтримка та точка опори. Тим більше тепер, коли вже є розуміння яким чином треба створювати громади. Олександр Любомирович є одним з найбільших лобістів проведення децентралізації на Київщині, оскільки розглядає проведення виборів у громадах як можливість створення основи електоральної підтримки партії влади та послаблення своїх особистих конкурентів – Голову Київської обласної ради Ганни Старікової.

Задля активізації та доопрацювання реформи представники Асоціації міст України Київщини прийняли рішення запровадити щотижневі координаційні наради з питань децентралізації за участю представників облдержадміністрацій, регіональних відділень та органів місцевого самоврядування. Також присутні поінформували та затвердили проведення 14-го Українського муніципального форуму АМУ 18 та 19 червня 2018 року в м. Києві. Окрім того голова правління Київського РВ АМУ Федорук довів до учасників зборів інформацію щодо підготовки святкування 20-річчя Київського РВ АМУ, яке незабаром відбудеться в столиці. Окремо на порядку денному було озвучено питання про вступ нових членів до Асоціації міст України у 2018 році. Загалом їх налічується 40, а з початку року громад які вступили до Асоціації міст України, дві, - це Медвинська ОТГ та Студенківська ОТГ. У зв’язку з цим учасники закликали новостворені громади вступати до АМУ, ділитися досвідом та активно співпрацювати.

 

 

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: