#

Авіатранспортний підрозділ "Антонов" доставив супутник на базу NASA (ФОТО)

15.12.2020 11:30
Авіатранспортний підрозділ "Антонов" доставив супутник на базу NASA (ФОТО)
Фото з місця події

У спеціальному контейнері, який був виготовлений французькою компанією Airbus, літак АН-124 "Руслан" доставив супутник для Space X на базу NASA

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Бучанська міська рада. Офіційна сторінка" у Faсebook, авіатранспортний підрозділ "Антонов" безпечно доставив супутник для компанії Ілона Маска Space X.

Варто додати,що це найбільший супутник за всю історію перевезень авіакомпанії. Вага вантажу, який у повітря підняв АН-124 "Руслан", становить 55 тонн.

Завантаження і розвантаження контейнеру з супутником вагою 55 тонн відбувалося впродовж п’яти годин. Вантаж вилетів з аеропорту Blagnac (Тулуза, Франція) і прибув до аеропорту KTTS Nasa Shuttle Landing Facility (Тітусвілл, США), який до 2011 року НАСА використовувало для відправки шатлів у космос.

Також варто дадати, що державне підприємство "Антонов" – український авіабудівний концерн, що об'єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний завод та випробувальний комплекс для розробки та сертифікації літаків. З 4 квітня 2015 року входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

Нагадаємо, що 12 грудня у місті Буча відбулася презентація території пріоритетного розвитку, концепції розвитку вантажного хабу ДП "Антонов" та підписання угоди про співпрацю між Бучанською міською радою та державним авіапідприємством.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: