#

Безуглівська сільрада незаконно передала у приватну власність землі Усівського заказника

29.12.2020 10:10
Безуглівська сільрада незаконно передала у приватну власність землі Усівського заказника
Фото з мережі Інтернет

Згурівський відділ Бориспільської прокуратури виявив ряд земельних ділянок, які набуто у приватну власність за рахунок земель природно-заповідного фонду України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Ця ділянки входять в межі гідрологічного заказника "Усівський", який охороняється відповідно до Закону України "Про природно-заповідний фонд України".

Крім цього встановлено, що вказані земельні ділянки природно-заповідного фонду передали у власність Безуглівською сільською радою з перевищенням повноважень, оскільки останні розташовані за межами населеного пункту.

З огляду на достатність зібраних доказів та обґрунтування позовних вимог, суд погодився з доводами прокурора та повністю задовольнив 7 позовних заяв прокурора на захист інтересів держави про визнання незаконними рішень Безуглівської сільської ради, скасування рішень про державну реєстрацію права власності та витребування з чужого незаконного володіння земельних ділянок загальною площею 14 га та вартістю понад 21,9 млн. грн.

Також нагадаємо, що прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно трьох жителів Вишгорода за фактом умисного вбивства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: