#

Біла Церква ризикує залишитися без тепла взимку

28.08.2020 08:25
Біла Церква ризикує залишитися без тепла взимку
Фото з мережі Інтернет

У Білій Церкві виник ризик, що 60 тисяч населення міста можуть залишитися без тепла взимку через величезну заборгованість

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "УНІАН".

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

В розпалі підготовка до опалювального сезону. З його стартом склалася важка ситуація у місті Біла Церква. ПРАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" вперше повністю припинила виробництво електричної та теплової енергії. Якщо роботу не буде відновлено найближчим часом, є ризик того, що на зиму без тепла можуть залишитися 60 тис людей або майже четверть міста", заявив голова КОДА.

Причиною зупинки він назвав багатомільйонну заборгованість самого підприємства, а також великий борг перед "Білоцерківською ТЕЦ" за спожиту енергію.

Володін сьогодні провів термінову нараду з цього питання.

Виходом може стати внесення змін до постанови Кабінету міністрів, яка регулює умови постачання природного газу, так звана ПСО. Зокрема, розділити відповідальність у частині оплати за газ, використаний для виробництва електрики та виробництва тепла. Це надасть можливість "Білоцерківській ТЕЦ" мати ліміти газу, які прогарантують стабільний опалювальний сезон для населення", сказав Володін.

Голова КОДА наголосив, що люди не повинні бути заручниками у фінансових суперечках підприємств, а опалювальний сезон в усій області має розпочатися вчасно і без затримок.

Нагадаємо, що 25 серпня Міжнародна антикорупційна організація "Transparency international" склала рейтинг міст України по відкритості і прозорості влади, до якого потрапили Фастів, Біла Церква та Бровари.

Читати "Моя Київщина" у Facebook