#

Білоцерківська школа №5 потребує негайного ремонту

13.07.2021 17:40
Білоцерківська школа №5 потребує негайного ремонту
Фото з мережі Інтернет

У місті Біла Церква школа №5 знаходиться у жахливому стані, але, на жаль, її поки навіть не думають ремонтувати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "БЦ-NEWS".

Про проблеми закладу розповіла директорка школи №5 Ольга Садаєва на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, соціального захисту, науки, спорту, культури, мови, молоді, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики.

Ольга Садаєва зауважуила:

Я зверталася до міського голови, адже засновником школи є міська рада декілька років підряд. Юрій Федорович про це знає. Але чомусь, коли йде розподіл фінансування, 5 школу оминають. У нас катастрофічна ситуація. У 1998 році школа горіла, а на протипожежну сигналізацію навіть проєкту немає. Наша школа менша, ніж школи на Леваневського, а отже менше було затрат. Але там всі школи забезпечені протипожежною сигналізацію. А я скільки років звертаюся і все марно. Далі. Зірвали асфальт. Хоч би його чимось засипали. Минулого року зробили проєкт ремонту подвір’я і так все лишилося. Через відсутність вентиляції цвіллю покрилися стіни у спортивному залі. От чому я звертаюся.

Зі свого боку Юрій Петрик відповів:

По кожному пункту бюджетний запит зроблено. Що я ще мав зробити як начальник управління? У цьому бюджетному запиті є всі проблемні питання усіх закладів освіти, у тому числі і 5 школи. Сьогодні 28 шкіл, садочків та закладів позашкілля перебувають за подання ДСНС у судах і по 16 вже прийняті позивні рішення про призупинення експлуатації. По цим закладам освіти і виділялися кошти. На цей момент є два заклади, по яким є рішення суду, але на них ще не виділені кошти. А закладів, по яким судові рішення ще не набрали законної сили, 12. Тому управління освіти буде просити кошти на ці роботи. Всього у місті освітніх об’єктів – 75, лише у 12-13 зроблена протипожежна сигналізація.

На кінець зауважується, що у бюджеті міста було закладено 50 млн грн на алеї, тротуари і сквери.

Нагадаємо, що 13 липня біля приміщення ПК "Білоцерківмаз" проводили у подорож на відпочинок 126 дітей Білоцерківської ОТГ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: