#

Білоцерківський аеропорт "виживає" завдяки оренді

18.03.2021 17:40
Білоцерківський аеропорт "виживає" завдяки оренді
Фото з мережі Інтернет

Учора, 17 березня, в місті Біла Церква пройшло засідання постійної депутатської комісії з питань інвестицій, регуляторної політики, транспорту і зв’язку, торгівлі, туризму, послуг і розвитку підприємництва, власності, комунального майна та приватизації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "БЦ NEWS".

Зауважується, що було розглянуто звіт КП БМР"Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс".

Керівник даного підприємства Юрій Агалієв взаявив депутатам, що без здачі в оренду приміщень підприємство не виживе

Дохід від авіації складає 35%, вона збиткова. Якщо забрати дохід від оренди, то аеродром через рік треба буде закрити, - сказав Юрій Агалієв, відповідаючи на пропозицію депутата Андрія Короля скасувати пільгу з оренди підприємству, оскільки воно й так має прибутки.

Зазначається, що пільга полягає в тому, що підприємство на власний розсуд використовує оренду плату від здачі приміщень.

За 2020 рік "БВАК" заробив 984 тис грн чистого прибутку.

Аеродром працює за основним своїм напрямком, здійснює польотне та аеродромно-інформаційне обслуговування. За 2020 рік було таких 71 подія. Це на 14 подій менше, ніж у 2019 році. На це є об’єктивні причини: країни закривають кордони, літаки не літають. Така ситуація не лише у нас. Аеропорт "Бориспіль" використовує свої потужності на 30%, а "Жуляни" - на 20%, - розпочав свій звіт директор підприємства.

Наразі на підприємств "БВАК" працює 83 осіб. У 2020 році підприємство заробило від оренди – 7, 8 млн  грн, а від авіації – 5, 1 млн грн. На 2021 рік запланували доходи від оренди у розмірі 7, 2 млн грн, а від авіації - 4, 4 млн грн. Чистого прибутку планують отримати у розмірі 284 тис грн порівняно з 984 тис грн у 2020 році. 

У повідомленні сказано, що підприємство здає два великих ангари підприємствам, які ремонтують літаки, площі під стоянку літаків (у 2020 році стояло 24 літаки), а також дрібніші приміщення тощо.

Директор підприємства відповів, щодо можливості створення на базі білоцерківського аеродрому міжнародного вантажного аеропорту, про що неодноразово заявлялося.

Однак Юрій Агалієв сказав, що на створення такого аеропорту потрібно 78 млн євро.

Це програма державна, затверджена Кабміном, але за минулий рік ми жодної гривні не отримали, - наголосив він.

Нагадаємо, що у рамках програми "Велике будівництво" виділили кошти на створення ЦНАП, і до переліку міст, де його створять, потрапило місто Біла Церква.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: