#

Білоцерківський кінотеатр імені О. Довженка переживає скрутні часи через карантинні обмеження

19.03.2021 08:20
Білоцерківський кінотеатр імені О. Довженка переживає скрутні часи через карантинні обмеження
Фото з мережі інтернет

У середу, 17 березня, у Білоцерківській міській раді заслухали звіти 5 комунальних підприємств, серед яких кінотеатр імені О. Довженка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "БЦ News".

У повідомленні сказано, що КП БМР "Кінотеатр ім. О. Довженка" завжди був лідером серед комунальних підприємств по прибуткам. Проте у 2020 році він зазнав збитків через карантинні обмеження.

Ми не працювали практично 4 місяці у 2020 році. А коли відкрилися, то не було що показувати, бо дистриб’ютори не давали свою продукцію. Ми почали працювати лише в серпні місяці. Але потім знову підкосив карантин вихідного дня. Завантаженість підприємства у 2020 році – 2, 7%. Відтак ми отримали збиток у сумі 326 тис грн. Загалом у 2020 році заробили 7, 5 млн грн, тоді як у 2019 році – майже 19 млн грн, – повідомив директор підприємства Леонід Бабко.

Чоловік зазначив, що у КП зараз працює 31 особа, тобто штат заповнений на 91%. Через збитковість підприємства людям пропонували звільнитися, але вони не погодилися, тому наразі отримують зарплату лише за відпрацьований час.

Окрім цього під час карантинного простою часу не втрачали – частково поставили нове звукове обладнання, відремонтували фойє.

Депутати порекомендували використовувати поки зали для проведення семінарів та зустрічей проте, за словами директора, підприємству це не вигідно. Також прозвучала пропозиція все-таки скоротити штат за таких умов.

Нагадаємо, що 18 березня в приміщенні Київської ОДА пройшла Всеукраїнська нарада Ради директорів обласних центрів народної творчості при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: