#

Білоцерківський рецидивіст Тітушко замість тюрми опинився в армії (ФОТО)

16.10.2022 13:50
Білоцерківський рецидивіст Тітушко замість тюрми опинився в армії (ФОТО)
Вадим Тітушко

У 2018 році Вадим Тітушко став підозрюваним у розбійному нападі, а у вересні 2022 року суд закрив кримінальну справу проти нього, й наразі Тітушко служить в армії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком".

Адвокат Вадима Тітушка Олександр Тананакін оголосив, що кримінальне провадження проти його клієнта закрито, а сам Тітушко зараз служить в армії. Відзначимо, що справа проти Тітушка, яку закрив суд, стосувалася не нападу на журналістів у 2013-му, а розбійного нападу. Також відомо, що закриття цієї справи не пов’язане зі службою Тітушка у ЗСУ.

На початку вересня адвокат Вадима Тітушка Олександр Тананакін опублікував ухвалу про закриття провадження. В ухвалі суд вказав, що Вадим Тітушко наразі проходить військову службу на посаді командира відділення ремонтної роти бронетанкового озброєння і техніки ремонтно-відновлювального батальйону. Втім, у Мін’юсті журналістам "Главкому" повідомили, що не мають даних, як Тітушка зарахували на військову службу, але повідомили, що з 2021 до 2022 рік у СІЗО він не сидів.

У лавах ЗСУ Вадим Титушко опинився, коли його справу розглядав Броварський суд. У повідомленні зазначають:

Якщо промоніторити хід справи, все відбувалось протягом серпня-початку вересня 2022 року: в ухвалі суду від початку серпня про те, що Тітушко в армії, ще не йдеться, а у вересневій – така інформація вже з’являється.

Про справу, за якою судили Тітушка відомо:

Справа, яку розглядав суд у Броварах, стосувалася злочину, скоєного у липні 2018 року у селі Рожни неподалік Києва. Тоді в один з будинків села Рожни проникла група осіб у масках та зі зброєю. Зв’язавши власників будинку, вони забрали гроші, після чого покинули місце злочину на автівці господаря. У скоєнні цього злочину підозрюються кілька осіб, серед яких був і Тітушко.

Правоохоронці відкрили провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу (розбійний напад) і ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу (незаконне заволодіння транспортним засобом). Підозрюваним загрожувало позбавлення волі до 12 років. Згодом Вадима Тітушка затримали. Станом на серпень-2020 він перебував під цілодобовим домашнім арештом. Розслідування тривало чотири роки, з них останні два у Броварському міськрайсуді, поки цей суд не закрив справу:

Причиною цього стало порушення вимог Кримінально-процесуального кодексу з боку прокуратури: прокурор скерував обвинувальний акт до суду з порушенням термінів досудового розслідування: 17 вересня 2020 року підписав обвинувальний акт щодо Тітушка, а направив до суду аж 16 жовтня. Це стало зачіпкою для адвокатів клопотати про закриття кримінального провадження. І обвинувачений вийшов сухим із води. Броварська окружна прокуратура подала апеляцію на рішення суду, однак Київський апеляційний суд 20 вересня відхилив скаргу.

Про Вадима Тітушка країна дізналася 18 травня 2013 року, коли йому було 20 років. Тоді у Києві, під час акції опозиції "Вставай, Україно! ", Вадим серед молодиків спортивної статури став учасником бійки з представниками опозиції, де постраждали журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук та фотограф видання "КомерсантЪ Украина" Влад Содель. Серед учасників сутичок в об’єктив фотокамери потрапив Тітушко.

Згодом він став одним із чотирьох обвинувачених у побитті журналістів. Суд дав Тітушку три роки позбавлення волі з відтермінуванням виконання рішення суду на два роки, тобто умовний термін. Вже під час Революції Гідності "тітушками" почали називати спортивних молодиків, які на замовлення влади із застосуванням фізичної сили намагалися розігнати мирні протести та здійснювали різні провокації за гроші.

Нагадаємо, що у зв’язку з проведенням ремонтних робіт 16 жовтня з 09:00 години до 18:00 години у Білій Церкві обмежать рух.



Читати "Моя Київщина" у Facebook