#

Білоцерківський художник Леонід Маадир завершив роботу над картиною для благодійного аукціону

18.04.2023 11:30
Білоцерківський художник Леонід Маадир завершив роботу над картиною для благодійного аукціону
Картина "Україна - Єдина"

Художник з Білої Церкви Леонід Маадир домалював картину "Україна - Єдина" й незабаром представить її на благодійному аукціоні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Картину "Україна - Єдина" розпочали малювати українські діти, які вимушено покинули Україну через війну, під час майстер-класу в картинній галереї в Берліні. Художник доопрацював картину, а у травні відбудеться благодійний аукціон для збору коштів для потреб Головного військового госпіталю.

На картині, зокрема, можна побачити знак Спротиву на щиті, як символ захисту нашої держави.

Крім того, 18 березня у Берліні відбулась благодійна творча зустріч із митцями з Київщини, яка спрямована на популяризацію української культури у світі. У приміщенні арт-студії Labos World e.V Анни Угрюмової свою творчість для переселенців з України презентували українська поетеса Тетяна Іванчук та український художник Леонід Маадир. Організатором мистецького заходу виступив голова Благодійного фонду "Українська громада" Олексій Усачов.

Леонід Маадир, роботи якого раніше виставлялися у Канаді, Німеччині, Венесуелі та Угорщині, представив присутнім картини сучасного мистецтва, а також провів майстер-клас як для дітей так і для дорослих у створенні нового полотна. Автор зауважив, що таким чином хоче нагадати, -  попри кордони українці лишаються одним цілим.

По завершенні заходу, за ініціативи радниці з питань культури Аліси Подоляк, у приміщенні посольства України у Німеччині відкрилась персональна виставка картин Леоніда Маадира, яка триває й наразі.

Принагідно зауважимо, що на початку березня "Моя Київщина" познайомила читачів із білоцерківським художником Леонідом Маадиром, який є вже знаним автором далеко за межами своєї Батьківщини.

Актуально: Леонід Маадир: Мрію відкрити мистецьку галерею в Білій Церкві.

Читати "Моя Київщина" у Telegram