#

Білоцерківський армієць повернувся з відпустки, яка тривала 2 роки

07.05.2018 10:55
Білоцерківський армієць повернувся з відпустки, яка тривала 2 роки

Військовослужбовець Білої Церкви вирішив самостійно продовжити місячну відпустку на два роки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на  "Експрес-онлайн".  

Уродженця села Карапиші Миронівського району призвали в січні 2015 року. Він пройшов навчання в одній з військових частин Чернігівщини, а потім служив у Білій Церкві. Спочатку на посаді номера обслуги зенітно артилерійського взводу, а потім — старшого кухаря підрозділу матеріального забезпечення механізованого батальйону.   7 жовтня 2015 року боєць пішов у відпустку терміном на 30 діб. Однак після її закінчення у військову частина не повернувся. І лише 25 жовтня 2017 року "раптом згадав", що відпустка давно закінчилася і пора повертатися до виконання військового обов'язку.

Проти злісного "прогульника", який без поважних причин не з'явився вчасно на службу в умовах особливого періоду, військова прокуратура відкрила провадження за частиною 4 статті 407 Кримінального кодексу. За такий злочин передбачено покарання позбавленням волі терміном від трьох до семи років.   Аби не потрапити за ґрати, обвинувачений уклав угоду з прокурором, а Білоцерківський суд затвердив її і призначив три роки позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік.  

"Відповідно до ст. 76 ч.1., 2. КК України покласти на засудженого обов'язки періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання та без погодження не виїжджати за межі України", — зазначається в судовому вердикті.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: