#

Більше десятка лікарень Київщини отримали сучасне медичне обладнання

09.11.2022 10:00
Більше десятка лікарень Київщини отримали сучасне медичне обладнання
Фото з місця подій

Завдяки проєкту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей", 13 закладів охорони здоров’я Київської області отримали сучасне медичне обладнання та медичні вироби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОВА.

Цей проєкт реалізує Міністерство охорони здоров’я у співпраці зі Світовим банком. Провідні міжнародні компанії GE Healthcare, Mindray, Penlon, Laerdal, Medtronic, Philips, Hillrom та Massimo надали 239 одиниць устаткування.

Так, до лікарень області доставили 26 моніторів пацієнта, 10 пересувних діагностичних рентгенівських апаратів, 27 капнографів у комплекті з одноразовими адаптерами, 61 адаптер повітропроводу для дорослих і дітей та 34 – для немовлят, 3 наркозних апарати, 20 апаратів УЗД з набором датчиків, 8 портативних електрокардіографів, 99 шприцевих насосів, 46 інфузійних насосів. 

У пресслужбі військової адміністрації зазначають:

Це обладнання допоможе закладам охорони здоров’я Київщини більш якісно та ефективно надавати медичну допомогу як жителям області, так і внутрішньо переміщеним особам та пацієнтам, які постраждали від бойових дій.

Нагадаємо, що в Узинській, Бучанській, Ірпінській та Васильківській територіальних громадах продовжують працювати чотири притулки для цілодобового перебування людей, які постраждали від насильства.

Читати "Моя Київщина" у Facebook