#

Біля Миколаєва загинув активний учасник оборони Київщини

27.07.2022 09:39
Біля Миколаєва загинув активний учасник оборони Київщини
Віталій Гуляєв

На війні з російськими окупантами на Миколаївщині загинув командир 28 ОМБр ЗСУ, полковник Віталій Гуляєв

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Цензор.НЕТ.

Секретар РНБО (2014-2019 роки), а нині військовий ЗСУ Олександр Турчинов розповів журналістам, що 23 липня командир 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу полковник Віталій Гуляєв віддав своє життя, захищаючи Україну. 

За словами Турчинова, він був справжнім українським офіцером-лицарем, мужньою, рішучою і водночас доброю, веселою, надзвичайно світлою людиною. Він був батьком для своїх солдатів і жахом для ворогів.

Комбриг обрав свій шлях – шлях захисника країни. Із 2014 року  він був на фронті. У 2022-му його одеська 28-ма бригада зупинила просування російських військ на півдні і, відкинувши їх, крок за кроком почала очищати від погані Миколаївщину та Херсонщину.

Олександр Турчинов так розповів про своє ставлення до комбрига 28 ОМБр: 

На початку квітня, після перемоги під Києвом та звільнення Київської області, нас перекинули сюди, на південь, де я і познайомився з Гуляєвим. Чотири місяці ми воювали поруч. Але ці місяці дорівнюють цілому життю. І коли з твого життя йде у вічність така людина – це боляче. Це відчувають всі, хто воював разом з ним.

В Одесі та Миколаєві, які захищав Комбриг, залишається ще багато вулиць із рудиментарними совковими радянсько-рашистськими назвами. Турчинов звернувся до одеських та миколаївських депутатів із проханням, щоб у цих містах були вулиці полковника Гуляєва.

Нагадаємо, що 26 липня в населеному пункті Королівка на Бучанщині загинув хлопець 2006 року народження.

Читати "Моя Київщина" у Telegram