#

Бізнес Київщини отримав 864 млн грн відшкодування ПДВ від держави

03.08.2019 08:12
Бізнес Київщини отримав 864 млн грн відшкодування ПДВ від держави
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що держава повернула бізнесу Київської області 864 млн. грн. із 912,2 млн грн ПДВ, задекларованих до відшкодування за перше півріччя поточного року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку ГУ ДФС у Київській області у Facebook.

Начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін розказав, що цей показник збільшився на 39% або 242 мільйона гривень проти аналогічного періоду минулого року.

Водночас, Кавилін зазначив, найбільші суми з бюджету повернуто юридичним особам: представникам переробної промисловості – 511 млн грн, постачальникам електроенергії та газу – 105 млн грн., оптової та роздрібної торгівлі та ремонту автотранспорту – 73,5 млн грн.

Зі свого боку фізичні особи-підприємці повернули з бюджету 1,3 млн грн. "Найбільші суми отримали підприємці зі сфери транспортних послуг, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, а також переробної промисловості", – розповів начальник фіскальної служби Київської області.

Також Кавилін зауважив, що на території області, унаслідок роботи спеціалістів фіскальної служби регіону, значно зменшилася частка схемного податкового кредиту.

Так, цьогоріч за результатами перевірок податківці Київщини упередили із заявлених до відшкодування сум ПДВ 64,4 млн грн. Це становить 7% від заявлених сум, у той час коли минулого року більше третини із заявленої на відшкодування виявилася безпідставною: 406,6 млн грн або 34% з 1,2 млрд грн задекларованих суб’єктами господарювання.

Кавилін також підкреслив, що на Київщині ПДВ продовжує зберігати позиції бюджетоформуючого податку: з урахуванням відшкодування сума сальдо складає 2,2 млрд грн.

Також нагадаємо, що в Київській області середній розмір заробітної плати штатних працівників у 2,7 рази перевищив рівень мінімальної заробітної плати і становить 11130 грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: