#

Близько 70% ФОПів Київщини отримали "ковідну" допомогу

14.01.2022 14:40
Близько 70% ФОПів Київщини отримали "ковідну" допомогу
Фото з мережі Інтернет

Заступник голови Київської ОДА Денис Шугалій розповів про ситуацію із "ковідними" виплатами підприємцям Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В інтерв’ю Денис Шугалій зазначив, що ФОПи повинні отримати 8 тисяч гривень "ковідної" допомоги. Наразі вже близько 70% від загальної кількості отримали такі виплати.

Також заступник голови КОДА поділився неофіційною інформацією про те, як мешканці Київщини витрачають тисячу за вакцинацію. Тож, першому місці по витратах близько 60 % – це книжки, на другому місці спортзали і на третьому кінотеатри.

За словами пана Шугалія, дуже малий відсоток було витрачено на музеї, оскільки у них немає терміналів для безготівкової оплати. Денис Шугалій запевнив:

Ми вирішуємо цю проблему, проводимо зустрічі із Міністерством культури, представниками банків, які зможуть надати безкоштовно в оренду термінали.

Крім того, у третьому кварталі 2022 року з’явиться можливість використати кошти на придбання ліків. Проте, тут встановлено вікове обмеження 60+. Заступник голови КОДА пояснив це так:

Президент доручив урядовцям розробити механізм і знайти баланс між підтримкою бізнесу та людей, яким потрібні ліки.

Нагадаємо, що у КОДА повідомили, що у закладах вищої освіти Київської області планують впроваджувати спеціальний функціонал "Дія. Шерінг".

Читати "Моя Київщина" у Facebook