#

"Бориспіль" потрапив у ТОП-5 найдинамічніших аеропортів світу

16.05.2018 12:09
"Бориспіль" потрапив у ТОП-5 найдинамічніших аеропортів світу

Міжнародна рада аеропортів ACI Europe склала новий рейтинг розвитку аеропортів світу, в який потрапив український "Бориспіль"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Експерт тур".

Рада оцінювала роботу за перший квартал 2018 року. У категорію аеропортів, які щорічно обслуговують від 10 до 25 мільйонів пасажирів, увійшов і головний аеропорт України – "Бориспіль".

За вказаний період аеропорту "Бориспіль" вдалося збільшити кількість прийнятих пасажирів більш ніж на 15%. Варто зазначити, що український рекордсмен авіаперевезень конкурував в рейтингу з аеропортами Анкари, Тель-Авіва, Будапешта, а також Ізміра. Найбільший показник приросту серед них у аеропорту Анкари - 41,3%. За підсумками відповідного рейтингу за березень, Бориспіль і зовсім опинився в трійці лідерів врівень з лідерами рейтингу, демонструючи приріст в розмірі 21,1%.

Крім того, ACI Europe вважає український аеропорт найшвидшим за рівнем зростання пасажиропотоку в усій Європі. Характеризуючи загальну картину авіаперевезень європейських аеропортів, варто додати, що приріст пасажирів встановився на рівні 7,6%.

Читати "Моя Київщина" у Facebook