#

"Бориспіль" залишать державі: Кабмін планує концесії аеропортів

12.09.2019 14:17
"Бориспіль" залишать державі: Кабмін планує концесії аеропортів
Фото з мережі Інтернет

Міністерство інфраструктури України готує пілотні проекти з передачі регіональних аеропортів у тимчасову приватну власність, а "Бориспіль" залишать державі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ФАКТИ. ICTV".

"Україні має залишитися базовий аеропорт, центральний, особливо, коли в нас є ціль його розвивати, створювати який-небудь транспортний хаб на його базі. Звичайно, це має бути частиною державної політики", — повідомив глава відомства Владислав Криклій.

Він також додав, що "Бориспіль" передавати в приватні руки не планують через те, що погляди приватних інвесторів можуть відрізнятися від поглядів держави та державної транспортної політики.

"Тому, швидше за все, ми б говорили спочатку про концесію регіональних аеропортів, і тут дійсно ми всі від цього виграємо", — розказав Владислав Криклій.

Довідково:

Концесія — це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об’єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам.

Також нагадаємо, що з 18 вересня поточного року перший заступник гендиректора аеропорту "Бориспіль" Євгеній Дихне стане новим президентом авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: