#

Бородянські медики рятують хворих на старій "буханці" (ВІДЕО)

01.10.2020 16:25
Бородянські медики рятують хворих на старій "буханці" (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 1 жовтня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов відвідав у Бородянку, де нині критична ситуація з протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "OBOZREVATEL". 

Зауважимо, що кілька днів тому працівники бородянської підстанції екстреної медичної допомоги поскаржилися на умови праці, недостатній рівень захисту від коронавірусу та застарілі "швидкі".

За словами медиків, вони змушені рятувати хворих на старій поржавілій швидкій УАЗ, відомій у народі як "буханка". Ба більше, допоки на ситуацію не звернули увагу українські журналісти, у медиків і зовсім було все значно плачевніше. Наприклад, вони мали лише один захисний костюм від коронавірусу на всю бригаду, не було ні захисних масок, ні медикаментів.

Очільник МОЗ заявив, що взяв на себе зобов'язання змінити ситуацію у Бородянці.

Ми хочемо реформувати екстрену медичну допомогу до рівня еталонної. Ми вже почали це робити. Ми збільшили фінансування, починаючи з липня-місяця. Наприклад, Київська область: якщо швидка отримувала до 1 липня в місяць 23 млн 805 тис. грн, то вже з 1 липня вона почала отримувати 33 млн грн. Тобто вже збільшення. На наступний рік ми закладаємо вже зовсім інші тарифи. Тарифи, які дозволять сплачувати справедливу заробітну плату для людей, які щодня рятують життя громадян, – сказав Максим Степанов.

За його словами, заробітна плата лікаря має бути не менше 20 тис. грн, фельдшера – 16 тис., а водія – 12 тис.

Нагадаємо, що голова Бородянської ОТГ Олександр Сахарук перед місцевими виборами роздає землі людям зі свого оточення.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: