#

Борщагівська ОТГ потребує впровадження комунального транспорту, – Гусятинський

04.09.2020 11:50
Борщагівська ОТГ потребує впровадження комунального транспорту, – Гусятинський
Дмитро Гусятинський

Впровадження комунального транспорту є необхідним, адже зростання кількості населення Києво-Святошинського району призвело до збільшення приватного транспорту у рази – а це спричиняє затори

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "КиевВласть"

Найбільш гостро проблема відчувається в населених пунктах майбутньої Борщагівської ОТГ.

Хоч кількість людей і транспорту збільшилася у рази, кількість доріг не збільшилася. Найбільша проблема – саме в населених пунктах Борщагівської громади. Люди потрапляють у затор, лише вийшовши зі своїх будинків та сівши до авто, – зазначає заступник голови Києво-Святошинської районної ради Київської області.

За словами Гусятинського, громадський транспорт теж працює неефективно.

На жаль, проблема запровадження комунальних громадських перевезень полягає у тому, що Києво-Святошинська адміністрація може відкривати маршрути лише в межах району, а місцева влада – лише в межах свого населеного пункту. Решта – повноваження обласної адміністрації при погодженні зі столичною владою. Проте я вважаю, що для Борщагівської громади було б доцільним впровадження роботи саме комунального транспорту, – завершив Гусятинський.

Нагадаємо, що нещодавно прокуратура Київської області перевірила дотримання вимог законодавства ротою конвойної служби Головного управління Національної поліції та виявила грубі порушення регламенту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook