#

Броварчанин виборов перемогу на шостому Кубку Світу з кіокушин карате

15.12.2023 10:00
Броварчанин виборов перемогу на шостому Кубку Світу з кіокушин карате
Фото з місця події

З 9 по 10 грудня у місті Сантьяго відбувся 6-й Кубок Світу з кіокушин карате "The 6th IKO Matsushima World Cup"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Броварської міськради.

У Кубку Світу взяла участь збірна України з кіокушинкайкан карате, до якої увійшли 9 спортсменів, на чолі із Шиханом Лук’янчиковим Сергієм (президентом Української Асоціації Карате Кіокушинкайкан).

До складу команди увійшов і представник Броварської громади – президент СК "Будокан" Андрій Гаврилюк, який виступав у двох видах: куміте (двобої) та ката (вільні вправи).

Результат збірної України на "6-му Кубку Світу IKO Matsushima" - 9 медалей (6 "золотих" та 3 "бронзові").

Броварчанин Андрій Гаврилюк боровся за нагороди у двох видах. У куміте він виступав у віковій групі 35+ (вагова категорія до 70 кг). Він легко впорався з першим суперником та вийшов до наступного етапу, де на нього чекав супротивник із Чилі. Ні чим йому не поступаючись Андрій програв, бо судді віддали перевагу його супернику.

Кращі пішли справи в розділі ката, де Андрій Гаврилюк підтвердив свій клас та став володарем почесного трофею - Кубка світу, випередивши 18 дуже сильних майстрів з різних країн світу.

Варто зауважити, що до змагань не були допущені представники країн-агресорів: білорусії та росії.

Такі турніри проводяться раз на два роки. Цього разу до столиці цієї латиноамериканської країни приїхали посперечатися за перемоги більш ніж 350 учасників з 18 країн світу. На змаганнях був присутній президент Міжнародної організації карате кіокушинкайкан Йошиказу Мацушима, який особисто вітав всіх призерів і чемпіонів. Також на відкриті змагань, у своєму вітальному слові до учасників, канчо Мацушима вшанував пам’ять всіх загиблих українців у війні та згадав шихана Волинця Дмитра (Україна), який помер перед змаганнями. 

Нагадаємо, що броварчани стали переможцями Кубку України з кіокушинкай карате "IKO MATSUSHIMA".


Читати "Моя Київщина" у Telegram