#

Броварчанка виборола "бронзу" на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

11.06.2024 09:51
Броварчанка виборола "бронзу" на чемпіонаті Європи з легкої атлетики
Фото з місця події

Спортсменка з Броварів Людмила Оляновська стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи з легкої атлетики, що триває у Римі 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Броварської міськради.   

У складі збірної України представлені троє броварських легкоатлетів: Людмила Оляновська (спортивна ходьба на 20км), Артур Фельфнер (метання спису) та Юлія Лобан (багатоборство).

Українка фінішувала третьою на дистанції 20 кілометрів спортивною ходьбою з результатом 1:28,48. Оляновська майже всю дистанцію трималася в лідируючій групі, але поза подіумом. І лише на фінішній лінії "Стадіо Олімпіко" українці вдалося прискоритися та вирвати бронзову нагороду у представниці Іспанії, Лаури Гарсія-Кари – 1:28,48.

"Золото" та "срібло" дісталося представницям Італії. Чемпіонкою Європи стала Антонелла Пальмізано – 1:28,09, а другою фінішувала Валентина Траплетті – 1:28,37.

Після фінішу вона подякувала тренеру за підготовку, батькам, Збройним силам і Богу за те, що вона українка.

Вона відзначила: 

Мій п’ятирічний син – моя найбільша мотивація. Але через те, що росіяни пошкоджують інфраструктуру, в Україні часто немає світла. І я навіть не знаю, чи у нього була можливість бачити, як я вигравала цю медаль. І навіть не знаю, чи зміг йому й моїм рідним хтось про це повідомити.

Нагадаємо, що броварчанка стала бронзовою призеркою міжнародного турніру в Латвії.


Читати "Моя Київщина" у Telegram