#

Броварські комунальники попередили задуху риби в озері

13.01.2022 18:30
Броварські комунальники попередили задуху риби в озері
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 13 січня, працівники КП "Бровари - Благоустрій" на озері в парку "Перемоги" провели профілактичні заходи для попередження задухи риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Броварської міської ради.

У повідомленні зауважується, що комунальники вирізали в кризі невеликіополонки, в які ставили снопи з очерету. Такі очеретяні снопи працівники комунального підприємства встановили периметром всього озера в кількості 14 штук. Снопи з трубчастих рослин не дають швидко замерзати ополонці та слугують джерелом насичення води киснем. 

Також було вказано, що ще одним додатковим заходом для попередження мору риби в озері є періодична механічна аерація води у водоймі. Для цього включають насосну станцію і кілька годин перекачують воду. У ході перекачування вода звільняється від отруйних газів, потрапляє під кригу з носієм кисню для живих організмів, які опинилися під кригою. Механічну аерацію працівники КП "Бровари-Благоустрій" проводять кілька разів на тиждень.

Систематичне проведення таких заходів дає можливість для цілком задовільного зимування риби й гарантує, що її втрати будуть мінімальні.

Нагадаємо, що у Броварах припарковані на узбіччі доріг автівки евакуюватимуть на штрафмайданчик для кращого розчищення доріг.

Читати "Моя Київщина" у Facebook