#

Броварський суд закрив справу про підпал авта журналістів "Схем"

16.06.2021 17:15
Броварський суд закрив справу про підпал авта журналістів "Схем"
Фото з місця події

Броварський міськрайонний суд Київської області закрив справу Кирила Баріхашвілі, якого звинувачують у підпалі автомобіля водія програми "Схеми: корупція в деталях" Бориса Мазура

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Радіо Свобода".

На засіданні 11 червня суддя Тетяна Василенко задовольнила клопотання захисту Кирила Баріхашвілі про закриття кримінального провадження через порушення термінів продовження досудового розслідування.

Адвокати обвинуваченого заявили, що слідство не дотримало термінів продовження досудового розслідування у справі. Мовляв, підозру Баріхашвілі склали 26 серпня, тому термін сплив ще 26 жовтня 2020 року.

Прокуратура натомість склала постанову про продовження строків розслідування 27 жовтня 2020 року, чим, на думку адвокатів, порушила законодавство.

Після отримання повного тексту ухвали суду прокурори окружної прокуратури збираються подати апеляційну скаргу. Захист Мазура також планує звернутися до апеляційної інстанції.

Адвокатка Оксана Максименюк нагадала, що наразі до суду передали матеріали, які стосуються лише одного із виконавців підпалу, а організатор та замовник досі не встановлені.

Нагадаємо, що у місті Бровари у приміщенні МКЦ "Прометей" розмісять центр вакцинації від COVID-19

Читати "Моя Київщина" у Telegram