#

Буча має розглядатися як місце суду над воєнними злочинцями, – Денис Шмигаль

01.04.2023 13:00
Буча має розглядатися як місце суду над воєнними злочинцями,  – Денис Шмигаль
Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що місто Буча може стати місцем проведення суду над російськими воєнними злочинцями, бо саме тут весь світ побачив справжнє обличчя путінської росії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на телеграм-канал Дениса Шмигаля.

Під час Бучанського саміту з притягнення росії до відповідальності прем’єр-міністр заявив, що агресор має заплатити за скоєне зло: свободою, коштами, статусом країни-вигнанця. За словами очільника уряду, для цього потрібен Спеціальний міжнародний трибунал, який судитиме вище політичне керівництво рф.

Денис Шмигаль сказав:

Ще більше санкцій, у тому числі щодо російської атомної енергетики та імпорту алмазів. Конфіскація російських активів, які заморожені на Заході, та передача їх на відбудову України.

Прем’єр переконливо наголосив:

Коли в 1945 році союзники обирали місце для суду над нацизмом, то зупинилися на Нюрнберзі. Бо там кувалася злочинна ідеологія. Буча також має розглядатися як один із варіантів місця проведення суду над воєнними злочинцями. Адже тут проявилась уся сутність путінського режиму та російської окупації.

Нагадаємо, що перша леді Олена Зеленська взяла участь у конференції "United for Justice: Bucha – The Hague" ("Об’єднані заради справедливості: Буча – Гаага") ,на якій було вирішено покарати усіх винних за звірства в Бучі та Україні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram