#

Бучанська міськрада намагається запобігти екологічному лиху (ФОТО)

25.10.2021 16:30
Бучанська міськрада намагається запобігти екологічному лиху (ФОТО)
Фото з місця подій

Сьогодні, 25 жовтня, у міській раді міста Буча обговорили екологічні та соціальні наслідки, що можуть виникнути у разі зупинки очисних споруд ТОВ "Комплекс Агромарс"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Бучанська міська рада. Офіційна сторінка" у Facebook.

У міській раді Бучі заявляють, що у разі зупинки очисних споруд ТОВ "Комплекс Агромарс", екологічні і соціальні наслідки може передбачити кожен: підприємство зупинило виробництво, накопичує борги за спожиту електроенергію і тим самим робить заручниками ситуаціі жителів багатоквартирних будинків Гаврилівки - колишніх працівників підприємства.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук ініціював проведення кількох нарад і зустрічей із представниками підприємства "Комплекс Агромарс", щоб не відкладати вирішенння питання і спільно шукати шляхи виходу.

Наразі ситуація виглядає так, що щомісячне зростання заборгованості і непогашення боргів відповідно до графіків реструктуризації призвело до критичної ситуаціі. Вихід із якої шукали спільно з першим заступником голови Київської облдержадміністрації Дмитром Назаренком представники енергопостачальних компаній, товариства і представників комунальних підприємств Бучанської громади.

Бучанський міський голова наголосив, що необхідно знайти вихід із ситуації, аби не сталося екологічне лихо. Голова повідомив:

Є оптимальний варіант вирішенння проблеми- передати очисні у тимчасове користування комунальному підприємству, провести окреме підключенння житлового сектора до очисних.

За таких обставин уже з початку листопада можна було б укласти нову угоду і енергетична компанія не мала б поточної заборгованості. Але і цей крок представники не розглядають, тому що "Комплекс Агромарс" має сім мільйонів боргів.

Дмитро Назаренко зазначив, що вирішенння ситуаціі неможливо відкладати і треба розробляти оптимальний графік погашення заборгованості підприємства. Ситуація залишається на  контролі у Київській облдержадміністрації, вивчаються усі можливі варіанти ії швидкого вирішення.

Нагадаємо, що на Бучанщині капітально відремонтують дорогу.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: