#

Бучанську райраду звинувачено у протиправних змінах меж столиці

02.11.2021 10:10
Бучанську райраду звинувачено у протиправних змінах меж столиці
Фото з мережі Інтернет

Влада Києва звернулася до Кабміну, НАБУ та ДБР щодо протиправної зміни межі Києва та захоплення території міста Бучанською районною радою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на офіційний портал КМДА.

Відомо, що 20 жовтня  Бучанська районна рада протиправно затвердила проєкт землеустрою щодо встановлення змін меж селища Коцюбинське. Унаслідок чого межі селища розширилися із 87 до 3000 гектарів за рахунок київських лісів.

Міська влада попереджала правоохоронні органи, що бездіяльність Держгеокадастру щодо внесення межі міста Києва спричинить негативні наслідки для територіальної громади столиці. За дорученням мера Києва Віталія Кличка подано позов до Держгеокадастру та його територіального органу про визнання протиправною бездіяльність цього органу.

У повідомленні зазначають, що у 2012 році КМДА вже відмовляла у погодженні проєкту щодо розширення меж Коцюбинського. А цього разу проєкт землеустрою щодо встановлення змін меж селища Коцюбинське навіть не надходив на погодження до Київської міської ради і, відповідно, не погоджувався нею.

Наразі вже подані заяви про вчинення кримінального правопорушення до НАБУ та ДБР, та звернення до Уряду щодо недопущення захоплення земель столиці та захисту інтересів її територіальної громади. Усі документи, які підтверджують існуючу межу Києва, надані правоохоронним органам.

Нагадаємо, що Кабмін підтримав пропозицію створення нових парків на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: