#

Бучанська "Батьківщина" отримала 300 тисяч доларів від забудовника - активіст

12.03.2019 12:13
Бучанська "Батьківщина" отримала 300 тисяч доларів від забудовника - активіст

В Бучі назріває скандал, пов'язаний з будівництвом багатоповерхівок в центрі міста біля церкви. Земельну ділянку, яка передбачена для бібліотеки та залу урочистих подій, намагаються передати під багатоквартирне будівництво.

Як повідомляє «Моя Київщина», для цього на сесії Бучанської міської ради, яка відбулася 23 січня, проголосували за Детальний план території цієї земельної ділянки. Попри те, що архітектурно-містобудівна рада Бучі не рекомендувала винесення цього детального плану території на сесії, але все ж таки він з'явився в порядку денному.

Достеменно відомо, що це питання також не пройшло депутатську профільну комісію, а в порядку денному скандальний ДПТ з'явився під час засідання погоджувальної ради.

Лобістом цього питання виявився Роман Янковий - депутат міської ради від "Батьківщини", він же голова профільної депутатської комісії. Саме він звернувся до секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка з проханням внести це питання в порядок денний. До речі, Василь Олексюк є однокласником "батьківщинівця" Романа Янкового. Оплачував розробку цього детального плану території забудовник Віталій Ліневич. Очевидно, що саме йому згодом передадуть в оренду цю ділянку.

В соцмережах активно обговорюється можливе будівництво. Активіст Юрій Єрмолаєв пише у Facebook, що депутатам за протягування скандального питання заплатили 300 тисяч доларів.

Це вже не перший корупційний скандал в Бучі пов'язаний з місцевою "Батьківщиною".

Раніше повідомлялося, що саме представники "Батьківщини" пов'язані з виділенням землі на підставних осіб. За деякими оцінками, через схему з підставними людьми депутати заробили майже півмільйона доларів. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: