#

Майбутній реабілітаційний заклад у Бородянці відвідала Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна

23.11.2023 19:00
Майбутній реабілітаційний заклад у Бородянці відвідала Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна
Фото з місця події

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час відвідин будівництва реабілітаційного закладу "Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації" анонсувала впровадження сучасної моделі соціально-психологічної реабілітації ветеранів та їхніх родин

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис телеграм-каналу Бородянка Інформаційна.

"Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації" є одним з пілотних проєктів Мінветеранів. Будівництво ведеться на місці знищеного російськими окупантами Центру соціально-психологічної реабілітації населення у місті Бородянка Київської області. Він спроєктований за світовими стандартами та відповідатиме вимогам безпеки відповідно до українських реалій.

Наразі роботи наближаються до завершальної стадії. Незабаром Центр розпочне надавати комплекс послуг із психосоціального відновлення не лише ветеранам та членам їхніх сім’ям, а й постраждалому внаслідок війни цивільному населенню.

Зі слів Міністра:

На базі Бородянського центру буде впроваджено сучасну модель соціально-психологічної реабілітації за світовими стандартами. До штату найкращих українських фахівців будуть залучені й міжнародні експерти. Крім того, тут діятиме науково-практичний центр психічного здоров’я, надаватимуть юридичні, соціальні, інформаційні та інші послуги. Цей заклад стане одним із елементів загальнонаціональної інфраструктури ветеранської політики, а його практичній досвід буде масштабовано по всіх регіонах України.

Нагадаємо, що заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська під час робочої наради зауважила, що у Бородянській громаді незадовільно працює програма "єВідновлення".

Читати "Моя Київщина" у Facebook