#

У Бородянській громаді майже не працює програма "єВідновлення"

17.11.2023 12:20
У Бородянській громаді майже не працює програма "єВідновлення"
Фото з мережі інтернет

Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська під час робочої наради зауважила, що у Бородянській громаді незадовільно працює програма "єВідновлення"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис в. о. селищного голови Бородянки Ірини Захарченко.

У середу, 15.11.23р., відбулась онлайн-нарада за участі профільного заступника  Міністра розвитку громад і територій Наталії Козловської, заступника КОВА Миколи Бойко, посадових осіб Мінцифри, Департаменту регіонального розвитку, Департаменту містобудування та архітектури КОВА, територіальних громад Київської області, які постраждали від збройної агресії РФ та інших зацікавлених осіб.

Одним із ключових питань було робота комісій по є-відновленню. Заступник міністра Наталія Козловська в категоричній формі висловила зауваження щодо організації роботи комісіі згідно постанов 381 від 21.04.23 р. "Про затвердження порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги "єВідновлення"" у частині неналежної організації Бородянською селищною радою роботи комісії з "єВідновлення" та катастрофічних затримок у обробці та внесенні до електронного реєстру обʼєктів для отримання виплат постраждалим громадянам.

Замміністерка жорстко охарактеризувала і те, що постанова щодо компенсацій за зруйноване житло ще навіть не розпочала свою роботу у Бородянській громаді. 

Новопризначена в. о. селищного голови заявила, що бере це питання під особистий контроль.

Нагадаємо, що 13 листопада у Бородянській селищній раді обрали секретаря, ним стала депутатка Ірина Захарченко від партії "Нові обличчя".

Читати "Моя Київщина" у Telegram