#

Вже виконано понад 25% робіт: триває будівництво залізничої колії до аеропорту "Бориспіль" (ФОТО)

19.06.2018 08:18
Вже виконано понад 25% робіт: триває будівництво залізничої колії до аеропорту "Бориспіль" (ФОТО)

Біля аеропорту "Бориспіль" повним ходом йде будівництво швидкісної лінії від Центрального ж / д вокзалу до аеропорту, тут вже забивають палі під будівництво шляхопроводу через автодорогу, за яким пройдуть експреси

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Сьогодні".

З траси Київ - Харків будівельних робіт не видно, але при повороті  на аеропорт "Бориспіль", відразу можна помітити купи землі, які тягнуться до лівого крила терміналу D, де і буде зупинятися експрес. Через будівництво тут помітно зменшилася кількість дерев. Наприклад, пару днів назад зрізали берези, які заважали будівельникам. Робота на об'єкті кипить: близько десятка вантажних машин завозять будматеріали, спецтехніка розрівнює землю. На цій ділянці повинні прокласти 3,7 км нових залізничних колій.

Неподалік можна побачити техпоезд, який вже стоїть на нових рейках. В "Укрзалізниці" нам пояснили, що вже виконано понад 25% робіт.

"Все встигаємо. Проект будівництва затверджений, і всі земельні питання вирішені. Зараз триває укладання шляхів, йде будівництво платформи біля аеропорту, а також буріння паль для будівництва шляхопроводу, за яким буде проїжджати поїзд", - повідомили нам у відомстві.

На маршрут, нагадаємо, обіцяють запустити 13 поїздів PESA, які за рік будуть перевозити близько 3,8 млн пасажирів. За попередніми підрахунками, квиток на експрес обійдеться в 80 грн, і дістатися можна до аеропорту за 35 хвилин. Вартість проекту - 550 млн грн. До речі, ще в березні "Укрзалізниця" оголосила конкурс на кращу назву для експреса. Поки переможця не визначили, але серед сотень варіантів від пасажирів - "Блискавка", "ДоНеба", "Лелека", "Лялечка", "Вареник Флай", "Котигорошко".

"Ми працюємо за заявкою робочої групи, яка займається проектом будівництва швидкісної ж / д лінії. Була заявка знести три металевих гаража. Вони знаходилися вздовж залізниці, причому всі незаконні. Ми їх демонтували. Таким чином упорядкували територію уздовж лінії. Поки інших заявок НЕ надходило ", - пояснив" Сегодня "глава КП" Київблагоустрій "Андрій Андрєєв.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: