#

Центральна влада сьогодні має можливість зловживати повноваженнями, - мер Бучі Федорук

19.02.2020 13:33
Центральна влада сьогодні має можливість зловживати повноваженнями, - мер Бучі Федорук
Анатолій Федорук

Міський голова Бучі Анатолія Федорука заявив, що реформу децентралізації проводили в поспіху і з помилками, у результаті чого центральна влада щороку намагається перебрати на себе дохідну частину місцевих бюджетів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua".

"Реформа не охоплює всі органи місцевого самоврядування, і це наслідок того поспіху, який був 5 років тому, коли реформа починалася. І ті зміни, які пропонують сьогодні, знову супроводжуються поспіхом і не враховують деяких моментів. Не всі області мають перспективні плани, за якими міста обласного значення можуть приєднувати до себе адміністративні одиниці - на жаль, це стосується й Київської області. До того ж, ми не розуміємо, яка модель буде в результаті нинішньої реформи, оскільки в уже затверджені перспективні плани кулуарно вносять зміни. Центральна влада кожного фінансового року намагається перебрати на себе дохідну частину бюджету з органів місцевого самоврядування. Йдеться про пайові частини, податок на нерухомість, є загроза навіть для ПДФО, який планують розділити між місцевим, обласним і державним рівнем. Поспіх, з яким зараз відбуваються процеси вдосконалення законодавства й тим паче зміни до Конституції, може фактично створити дискомфорт, який ми будемо "героїчно" долати", - розповів під час круглого столу "Децентралізація. Погляд місцевої влади" в Інституті Горшеніна Анатолій Федорук.

 Також нагадаємо, що мер Бучі Анатолій Федорук висловив думку, що реформа децентралізації згортається через планомірне скорочення закріплених за громадами доходів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: