#

Центри надання адміністративних послуг Київщини отримують нову інформаційну систему "Вулик"

26.06.2018 07:23
Центри надання адміністративних послуг Київщини отримують нову інформаційну систему "Вулик"

Проект ЄС “Підтримка електронного урядування для децентралізації в Україні (EGOV4UKRAINE)” підтримує розробку сучасної інформаційної системи для центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) в Україні, яка пришвидшить роботу центрів у 10 разів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Хроніки Обухова".

За її інформацією, систему під назвою “Вулик” запустять у 10 пілотних ЦНАПах до жовтня 2018 року і до кінця 2020 року запровадять у понад 400 ЦНАПах по всій Україні.

Розробка інформаційної системи “Вулик” розпочалася у березні 2018 року. За декілька місяців її впровадять у пілотних ЦНАПах, нещодавно обраних шляхом відкритих конкурсів:

У Київській області - це ЦНАПи міст Українка, Ржищів та Обухів

Інформаційна система “Вулик” підвищить доступність та якість адміністративних послуг, що надаються ЦНАПами, та забезпечить надійне зберігання й захист інформації. Вона прискорить роботу адміністраторів ЦНАПів завдяки переходу до електронного документообігу та спрощеному доступу до даних державних реєстрів у режимі реального часу. “Вулик” базуватиметься на «хмарних» технологіях, тому дозволить надавати технічну підтримку дистанційно та швидко без потреби наймати місцевих ІТ-спеціалістів, – йдеться у повідомленні.

Довідково

Проект “Підтримка електронного урядування для децентралізації в Україні (EGOV4UKRAINE)” реалізується в рамках Програми підтримки процесу децентралізації в Україні – “U-LEAD з Європою” – яка триває з 2016 по 2020 роки. Програму фінансує Європейський Союз та його держави-члени: Данія, Естонія, Німеччина, Польща і Швеція. Сума допомоги складає 102 мільйони Євро.

Мета Проекту “EGOV4UKRAINE” – поліпшити надання адміністративних послуг місцевими органами влади України через розробку та впровадження електронної системи обміну даними «Трембіта» та інформаційної системи “Вулик” для ЦНАПів. Очкується, що до завершення Проекту ЦНАПи зможуть надавати сотні державних послуг, доступ до яких також можна буде отримати в режимі онлайн.

Центри надання адміністративних послуг – це державні установи з надання різноманітних адміністративних послуг за принципами «єдиного вікна» та «прозорого офісу».

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: