#

Через порушення умов КОВА скасувала договір на закупівлю 1000 FPV дронів

12.12.2023 14:00
Через порушення умов КОВА скасувала договір на закупівлю 1000 FPV дронів
Фото з мережі Інтернет

Через порушення умов КОВА скасувала договір на закупівлю 1000 FPV дронів, які повинні були відправитися на східний напрямок до 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

Договір за тендером був оголошений у листопаді Департаментом цивільного захисту КОВА.

Причиною стало те, що постачальник ТОВ "КОНКОРД-22", який виграв тендер, не виконав свої зобов’язання. Уже понад три тижні прострочені терміни щодо виготовлення та постачання всієї партії дронів. Крім того, із 1000 дронів доставив лише трохи більше 70 одиниць. Але їхні технічні характеристики та комплектація не відповідають умовам договору.

Руслан Кравченко запевнив:

Наголошую! Жодної оплати за дрони постачальник не отримав і не отримає. І замовники, і постачальники несуть відповідальність. Неякісне обладнання чи взагалі його відсутність, особливо в умовах війни, – це загроза життю кожного. Тому таке недбале ставлення до виконання умов договору з боку постачальника – це безвідповідальність і цинізм.

Голова КОВА також повідомив, що уже звернувся до правоохоронних органів, а 72-та бригада FPV дронами буде забезпечена в найкоротші терміни.

Руслан Кравченко також наголосив:

Усі проблемні тендери та договори будемо скасовувати. Попереджав про це неодноразово. Тим більше, якщо це стосується питань обороноздатності країни та закупівлі обладнання для наших військових.

Нагадаємо, що у КОВА повідомили про скасування на Київщині низки резонансних закупівель.

Читати "Моя Київщина" у Facebook