#

Через воєнні злочини росії в Україні до Гааги звернулися 42 країни

11.04.2022 11:40
Через воєнні злочини росії в Україні до Гааги звернулися 42 країни
Суд у Гаазі

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що через військову агресію росії проти України, зокрема злочини проти людяності, до Міжнародного суду в Гаазі звернулися вже 42 країни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ефір загальнонаціонального телемарафону "UAразом".

Денис Малюська розповів:

42 країни вже звернулися до Міжнародного суду в Гаазі. Розслідування воєнних злочинів на міжнародному рівні почалося. Звернення цих країн дозволило спростити і прискорити процедуру для України.

Міністр юстиції зазначив, що зараз експерти з усієї України працюють над збором доказів злочинів російських окупантів в Бучі. За його словами, кількість воєнних злочинів загарбників "божевільна", через що виникають складнощі.

Малюська наголосив, що розслідування воєнних злочинів росії у пріоритеті. Міжнародна спільнота надає свою підтримку, на тижні приїдуть експерти з Франції. Тривають перемовини з іншими членами ЄС. Міністр сказав:

З великою ймовірністю, вони також будуть давати своїх професійних експертів, і це допоможе впоратися з величезним обсягом роботи. Нині збирається база для переслідування кожного російського військового окремо за скоєне ними, і за відповідні накази.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський розповів, що під час свого візиту до Києва прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про готовність Британії допомогти із відновленням Києва та області після війни.

Читати "Моя Київщина" у Telegram